Tvarohovo-broskyňový koláč

tvarohovo-broskynovy-kolac

Koláčiky sú veľká neresť pre mnoho ľudí. Recept na tvarohovo-brusnicový koláč v tomto článku je veľmi jednoduchý, bez pridanej múky, vajíčok a dokonca bez pridaného cukru len s troškou medu. Je to teda vhodná maškrta aj pre tých, ktorí sa chcú zdravšie stravovať.

Pri pečení ľudia často používajú staré a osvedčené recepty, pretože sa boja skúsiť niečo nové. No ak si chce niekto rozšíriť svoje pekárske schopnosti, mal by skúsiť tento vynikajúci dvojfarebný tvarohový koláč.

Recept na tvarohovo-broskyňový koláč

Budeme potrebovať:

  • 200 g ovsených vločiek
  • 80 g masla
  • dve hrste lieskových orieškov
  • 1 pl ľanových semienok
  • 250 g jemného tvarohu
  • 200 g smotany
  • 4 broskyne
  • 2 čl medu

Postup:

Ovsené vločky si zmiešame s ľanovými semienkami, nasekanými lieskovými orieškami a premiešame spolu s rozpusteným maslom. Vločkovú zmes si dáme do formy na pečenie a predpečieme si vzniknuté cesto na 180 °C na cca 10 minút.

Medzičasom si nadrobno nakrájame broskyňe, ktoré zmiešame s tvarohom, smotanou a medom. Vytiahneme si formu, predpečenú vločkovú zmes si necháme chvíľu vychladnúť a následne na ňu pridáme tvarohovo-broskyňovú zmes.

Pečieme na 180 °C cca 35 minút a následne si znížime teplotu na 150 °C a dopekáme ešte cca 10 minút. Koláčik necháme ideálne cez noc odležať a podávame či už ako dezert alebo ako raňajkový či desiatový koláčik.

Dobrú chuť!