Špargľa s prosciutto a pečenými zemiakmi

Špargľa s prosciutto a pečenými zemiakmi je jednoduché a chutné jedlo. Skladá sa zo špargle, prosciutto (slané sušené bravčové mäso) a pečených zemiakov. Špargľa a prosciutto sú najskôr opečené na panvici, potom pridané do zemiakov a všetko spolu pečené.
Hotové jedlo je chutné a zdravé, zahŕňa zdravé tuky, bielkoviny a sacharidy.
Ingrediencie:
- 500 g zelenej špargle
- 100 g prosciutta
- parmezán
- čierne korenie
- soľ
- zemiaky
- maslo
- cherry paradajky
Postup:
Špargľa sa poriadne umyje a kúsok z koncov odreže. Obalí sa v prosciutte, okorení čiernym korením, štipkou soli a posype hoblinami parmezánu.
Na plech sa pridajú umyté cherry paradajky.
Pečie sa v plechu na 200 °C cca 10-12 minút. Medzitým sa uvaria zemiaky v šupke. Po uvarení sa nakrájajú na menšie kúsky a opečú sa na masle.
Dobrú chuť