Špaldové palacinky
Pri palacinkách sa dá improvizovať so všetkými ingredienciami či už ide o ovocie, polevy alebo dokonca aj múku.
Špaldová múka obsahuje viac bielkovín a vlákniny ako pšeničná múka. Je tiež dobrým zdrojom železa, horčíka a zinku. Navyše, palacinky z nej sú veľmi chutné.
Ingrediencie:
- 1 liter bezlaktózového mlieka
- 15 pl špaldovej hladkej múky
- 4 vajcia
- Štipka soli
- Štipka kokosového cukru
Postup:
Vo veľkej miske sa vymiešajú všetky suroviny. Dôležité je nechať cesto dobre odležať (cca 30 minút) a viackrát pred samotnou prípravou premiešať. Palacinky sa pripravujú na dobre rozpálenej panvici. Vhodná kombinácia na servis je napríklad levadnduľový džem, bezlaktózová smotana a banán. Dobrú chuť!
Tip: Špaldovú múku možno použiť ako náhradu pri množštve jedál. Skvelou voľbou je napríklad špaldová pizza.
Palacinky sú milované obzvlášť deťmi, takže by nemali chýbať ani na detských oslavách. Po programe, ako je napríklad maľovanie na tvár, určite padne vhod niečo sladké.