Slivkovo-čučoriedkový koláč
Slivkovo-čučoriedkový koláč je tradičný sladký dezert, ktorý je často servírovaný počas letných mesiacov. Jeho úžasnú chuť tvoria jemné kôrky z keksíkov, ktoré sú natreté maslom a posypané kokosom, a náplň z kyslej smotany, sliviek a čučoriedok. Niektorí ľudia tiež pridávajú trochu mletej vanilky, ktorá pridáva dezertu ďalšiu zaujímavú arómu.
Tento sladký koláč je obľúbeným spoločníkom na letné pikniky a rodinné oslavy. Existuje viacero druhov receptov pre túto chutnú pochúťku.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 200 g špaldovej hladkej múky
- 2 čl kypriaceho prášku
- 2 pl trstinového cukru
- 3 vajcia
- 100 g masla
Na náplň:
- vanilkový puding
- mlieko
- 1 pl trstinového cukru
- mak
- slivky
- čučoriedky
Postup:
Na prípravu náplne sa uvarí vanilkový puding s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Za občasného miešania sa nechá puding vychladnúť.
Na prípravu cesta sa v miske zmieša múka s kypriacim práškom a cukrom. Pridá sa maslo a vajcia a poriadne sa cesto premieša. Môže sa pritom použiť ručný mixér.
Zmes sa nanesie na dno vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladí sa. Na cesto sa ešte nanesie vychladnutá náplň a rovnomerne sa posype makom. Na vrch sa poukladajú slivky a čučoriedky.
Pečie sa na 170 °C cca 35 minút.
Dobrú chuť