Recept – Sladká sviatočná vegan saláma
Slová “sladká” a “saláma” k sebe síce veľmi nepasujú, avšak v So Gulicious kuchyni je možné takmer čokoľvek. A najmä počas Vianoc. Práve na sviatočné príležitosti sa hodí takáto jednoduchá nepečená dobrotu, ktorá je síce sladšia ako obvyklé dezerty bez cukru, no je vhodná pre všetkých vegánov, bezlepkáčov a tiež bezlaktózovcov.
Ak teda niekto bude sviatkovať aktívne, môže si dopriať aj takúto “salámu”. Pre milovníkov fit receptov sa výborne hodia aj tieto fit vianočné šuhajdy. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na sladkú salámu potrebujeme:
- 100 g datlí
- 50 g sušených brusníc
- 100 g vlašských orechov
- 100 g nasekaných mandlí
- 2 PL raw kakaového prášku
- perníkové korenie
- brezový cukor na obalenie
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Rozmixujeme si datle a sušené brusnice, aby nám vznikla lepkavá hmota. Pridáme nasekané vlašské orechy, mandle, kakaový prášok a perníkové korenie. Položíme na potravinársku fóliu a zarolujeme, aby nám vznikol salámový tvar.
Dáme zachladiť do chladničky, najlepšie cez noc. Pre efekt “salámy” obalíme v brezovom cukre, ktorý sme si rozmixovali na jemný prášok.