Škoricový cheesecake s jablkami a vločkami
V tomto článku si predstavíme recept na škoricový cheesecake s jablkami a vločkami. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si túto lahodnú pochúťku nepripraviť už dnes?
V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Kto má rad kombináciu jabĺk a škorice, za vyskúšanie stojí aj recept na chutný jablkový koláč s makom a škoricou.
Ingrediencie
Na prípravu škoricového cheesecaku budeme potrebovať:
Ovsený základ:
- 1 balík Hobbits sušienok
- 2 pl kokosového cukru
- 5 pl roztopeného masla
Tvarohová plnka:
- 2 vajcia
- 2 pl kokosového cukru
- 500 g jemného odtučneného tvarohu
- 1 smotana 14%
- 2× biely jogurt
- 1 mascarpone
- 1/2 vanilkového cukru
- 2-3 čl škorice /podľa chuti/
- 3 jablká
Posýpka:
- 6 pl ovsených vločiek
- 2 pl javorového sirupu
- 2 čl škorice
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Hobbits sušienky si podrvíme najemno pridáme cukor a rozpustené maslo. Suroviny zmiešame, aby sa spojili, vzniknutú zmes dáme do formy s papierom na pečenie a pečieme na 180 °C asi 5min.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Vymiešame si vajíčka s cukrom /kokosovým,vanilkovým/ pridáme tvaroh a postupne vmiešame ostatné potrebné suroviny okrem jabĺk.
Sušienkový základ necháme chvíľu vychladnúť a následne naň pridáme tvarohovú náplň, na vrch poukladáme na kúsky nakrájané jablká.
Potom už len zmiešame vločky so sirupom a škoricou a posypeme koláčik touto zmesou. Pečieme na 180 °C asi 30 min. Po polhodine znížime teplotu na 150 °C a pečieme ešte 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte ani neskúšajte či je koláč hotový špáradlom aby sa nepraskal.
Dobrú chuť!