Sezóna jabĺk je tu! Vyskúšajte tento recept na úžasný jablkový koláč, ktorý si okamžite zamilujete…
Ak máte chuť na nadýchaný koláčik plný vláčnych a šťavnatých jabĺk, tento recept je pre vás ako stvorený. Hoci si bude vyžadovať dlhší čas, výsledok vás presvedčí o tom, že to stálo za to a každý, kto ho ochutná, bude chcieť poznať jeho tajomstvo prípravy.
Ingrediencie
- 200 g jablk
- 320 g múky
- 5 vajec
- 150 g masla
- 440 g cukru
- 1/2 ČL mletej škorice
- 1/4 ČL muškátového oriešku
- 1 PL citrónovej kôry
Postup
- Očistite jablká od šupky a jadierok a nakrájajte ich na stredne veľké kúsky alebo tenšie plátky.
- Zľahka ich posypte múkou (nie celou), pridajte škoricu a muškátový orech. Dobre premiešajte.
- V hlbokej miske si zmiešajte cukor a vajíčka . vyšľahajte pomocou mixéra.
- Keď zmes dostane jasnejšiu farbu, pridajte citrónovú kôru, rozpustené maslo a múku. Opäť všetko vymixujte.
- Formu na pečenie vymastite rastlinným alebo kokosovým olejom a vylejte do nej trochu cesta.
- Poukladajte na cesto vrstvu jabĺk a zalejte ich druhou dávkou cesta. Takto pokračujte až kým nevyplníte celú formu. Horná vrstva by mala pozostávať z poslednej vrstvy cesta.
- Pečte pri 180 stupňoch 1 hodinu