Ríbezľové muffiny

ríbezľové muffiny

Ríbezľové muffiny sú sladké pečivo, ktoré sa môže vyrábať z ríbezľových kompótov, múky, vajec, masla a cukru. Sú obľúbené najmä na východnom pobreží Spojených štátov. Sú často posypané vanilkovým cukrom alebo ríbezľami. Sú chutné keď sú teplé alebo vychladnuté.

Na toto pečivo existuje viacero receptov, tu je jeden z nich:

Ingrediencie: 

  • 200 g ovsenej múky
  • 2 pl baobabu
  • 1 pl trstinového cukru
  • 90 % horká čokoláda (100g)
  • 2 pl plátkov mandlí
  • kypriaci prášok
  • 2 vajíčka
  • 300 ml mlieka
  • vanilkový cukor
  • ríbezle (podľa chuti)
  • 2 pl rozpusteného kokosového oleja

Postup:

Všetky suché ingrediencie sa poriadne premiešajú v jednej miske. Zvlášť v druhej sa vyšľahajú vajíčka s vanilkovým cukrom a pridajú sa ostatné mokré suroviny. 

Následne sa mokrá zmes vmieša do suchej a ešte raz sa poriadne premieša, aby sa všetky suroviny spojili. Vzniknuté cesto sa nechá 15-20 minút odstáť.

Potom sa už len dá cesto do muffinových košíčkov alebo sa poriadne potrie plech na muffiny kokosovým olejom a cesto sa dá priamo tam. 

Pečie sa na 180 °C v dĺžke 20 minút. Môžu sa na vrch pridať ešte čučoriedky, maliny, mandľové plátky či poleva na muffiny.