Ríbezľové muffiny
Ríbezľové muffiny sú sladké pečivo, ktoré sa môže vyrábať z ríbezľových kompótov, múky, vajec, masla a cukru. Sú obľúbené najmä na východnom pobreží Spojených štátov. Sú často posypané vanilkovým cukrom alebo ríbezľami. Sú chutné keď sú teplé alebo vychladnuté.
Na toto pečivo existuje viacero receptov, tu je jeden z nich:
Ingrediencie:
- 200 g ovsenej múky
- 2 pl baobabu
- 1 pl trstinového cukru
- 90 % horká čokoláda (100g)
- 2 pl plátkov mandlí
- kypriaci prášok
- 2 vajíčka
- 300 ml mlieka
- vanilkový cukor
- ríbezle (podľa chuti)
- 2 pl rozpusteného kokosového oleja
Postup:
Všetky suché ingrediencie sa poriadne premiešajú v jednej miske. Zvlášť v druhej sa vyšľahajú vajíčka s vanilkovým cukrom a pridajú sa ostatné mokré suroviny.
Následne sa mokrá zmes vmieša do suchej a ešte raz sa poriadne premieša, aby sa všetky suroviny spojili. Vzniknuté cesto sa nechá 15-20 minút odstáť.
Potom sa už len dá cesto do muffinových košíčkov alebo sa poriadne potrie plech na muffiny kokosovým olejom a cesto sa dá priamo tam.
Pečie sa na 180 °C v dĺžke 20 minút. Môžu sa na vrch pridať ešte čučoriedky, maliny, mandľové plátky či poleva na muffiny.