Recept na najlepší kurací vývar, ktorý vás okamžite postaví na nohy! Týmto spôsobom ste ho určite ešte nikdy nerobili…
Kurací vývar je nielen chutná tradičná polievka, ktorú varievali ešte naše prababičky ale zároveň je aj výbornou medicínou. Kurací vývar nemusíme jesť len v nedeľu, ale môžete si ho urobiť kedykoľvek keď máte problém s predchladnutím alebo vám je zle po piatkovej párty.
Je tiež výborným základom na prípravu iných jedál, ako rizoto alebo rôzne iné polievky – uvarte s ním napríklad krémovú kuraciu polievku alebo krémovú hubovú polievku.
Okrem iného, je kurací vývar vhodný pri liečbe vírusových ochorení alebo aj zažívacích ťažkostí. V dnešnom článku máme pre vás recept na blahodárny kurací vývar, ktorý vás okamžite postaví na nohy.
Ingrediencie
- 1 kurča
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 polievková lyžica soli
- 1 zeler
- 3,5 – 4l vody
- 2 mrkvy
- 4-5ks nového korenia
- 1 petržlen
- 1 polievková lyžica jablčného octu
Postup
- Do hrnca vložte kurča spolu s olúpanou cibuľou. Zalejte vodou a jablčným octom. Priveďte k varu, odstráňte nahromadenú penu a znížte plameň na minimum.
- Pridajte do vody aj zvyšné ingrediencie a varte 2-3 hodiny. Čím dlhšie to bude bublať, tým lepšie.
- Vyberte zeleninu a kuracie mäso a preceďte vývar. Počkajte kým kurča trochu vychladne, narežte ho na menšie kúsky a opäť vráťte do vývaru.
- Na zahustenie vývaru si môžete vybrať rezance, bielu fazuľu alebo vajcami uvarenými natvrdo.
Pripravte si pre seba a svojich blízkych ozdravný kurací vývar! Ako druhý chod pri nedeľnom obede môžete skúsiť recept na kuracie rezne s omáčkou.