Raw uhorková polievka s cuketou
Na polievkach je, podobne ako na smoothies, fantastické to, že na pripravenie nutrične kvalitného a zároveň chutného pokrmu nie je potrebné nič iné ako mixér. Žiadne varenie, žiadne pečenie a ani iné tepelné úpravy, lebo chvíľa vysokofrekvenčného mixovania jedlo alebo nápoj dostatočne zohreje.
Vyskúšať sa oplatí aj túto sýtu polievku, ktorej základ tvorí uhorka, avokádo, cuketa a kešu oriešky. Druhý chod už možno ani nebude potrebný.
Ingrediencie:
- 1 ks menšia uhorka
- 1/2 cuketa
- 1 ks zrelé avokádo
- 1 šálka kešu oriešky (namočiť ideálne cez noc, minimálne na 20 minút do vody)
- Šťava z 1/2 citróna
- 1 šálka rastlinné mlieko (najlepšie mandľové alebo konopné)
- 1/2 strúčika cesnak (opatrne, tepelne neupravený cesnak je veľmi silný, takže s mierou)
- 2 PL ľanové semienka
- Himalájska soľ, korenie a paprika
- 200-300 ml voda (najlepšie odstáta)
Postup:
Všetko sa vymieša vo vysokorýchlostnom mixéri približne 1 – 2 minúty. Zmes sa tak príjemne zahreje. Dozdobiť sa môže ľanovým olejom, tekvicovými semienkami alebo goji. Dobrú chuť!
Tip: Okrem polievok je možné na spôsob raw pripraviť aj niečo sladké, napríklad tieto chutné kakaovo-kokosové raw hviezdičky.