Prvá pomoc pri liečbe rakoviny: 10 pravidiel úspešnej liečby, ktoré by mal poznať každý z nás.
Veľká skupina biológov poukazuje na to, že hlavým faktorom (okrem psychiky a prostredia), čo spôsobuje rakovinové ochorenia je defekt vo výžive. Každý človek má v tele rakovinové bunky, ktoré sú za predpokladu správnej výživy úspešne kontrolované dôležitými vitamínami, minerálmy a enzýmami.
Mnoho výskumov poukazuje na to, že výskyt rakoviny je omnoho väčší tam, kde je veľka spotreba živočíšnych proteínov (mäsových výrobkov, tukov, mlieka atď. Naopak tam, kde je väčšia spotreba rastlinných proteínov, ovocia, zeleniny strukovín atď., je výskyt rakoviny omnoho menší až minimálny.
Rakovina sa môže vyvíjať a je schopná žiť a prežiť len v kyselnatom prostredí, ktoré je vytvárané mäsitou a inou živočíšnou stravou (mlieko, vajcia, syry…) a nadmerným konzumovaním cukrov (hlavne bieleho cukru) Metabolická medicína oddávna poukazuje na to, že rakovina miluje cukor, ktorý tiež významne prispieva k prekysleniu tela.
(Napokon, na tomto princípe je robené vyšetrenie PET, kde sa pacientovi podáva rádioaktívna glukóza, ktorá “vysvieti” nádor, keďže rakovina glukózu priťahuje).
Rakovina nie je schopná žiť a prežiť v zásaditom (alkalickom) tele. Zásadité telo sa vytvára stravou, ktorá zahrňuje ovocie, zeleninu, minerálne vody, obilniny (čierny chlieb, AVŠAK PACIENT, KTORÝ PRÁVE TRPÍ RAKOVINOU BY NEMAL JESŤ DROŽDÍM KYSNUTÉ PEČIVO) atď.
Zdravý človek by mal mať na tanieri 60% zásaditej stravy (rastlinná strava – ovocie, zelenina, obilniny, strukoviny) a len 40% acidickej (živočíšnej) stravy (mäso, mlieko, ryby, vajcia atď.). Avšak chorý človek by nemal konzumovať viac ako 20% živočíšnej stravy a človek s rakovinou by mal živočíšnu stravu vylúčiť úplne a okamžite!
Preto efektívna terapia pozostáva v OKAMŽITEJ a KOMPLETNEJ zmene stravy (za účelom detoxikácie organizmu a vytvorenia zásaditosti tela) a vylúčenia látok, ktoré obsahujú karcinogény (mäso, cigarety, sladkosti, alkohol…).
Chorobu možno ovplyvniť a zvrátiť dôsledným dietetickým programom, obsahujúcim úplne prírodné jedlá a vitamínové dodatky (multivitamíny). Užívanie cviklovej šťavy čistí organizmus od škodiacich mikroorganizmov, usadenín, čistí krv, lymfatický systém, kĺby, črevá … Pitie cviklovej šťavy je vhodné kombinovať s pitím čajov podporujúcich aktivitu močového systému – aby to všetko odchádzalo z organizmu. Odporúča sa piť zelené čaje, protiplesňové – mätový, echinaceový, essiac a pod. – 3 x denne.
VODA – čistá, nie minerálne vody!
Pri každej chorobe, vrátane rakoviny je podstatné napraviť chronické dehydrovanie tela, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou k vzniku choroby značne prispelo. Človek v 21 storoči je značne dehydrovaný preto, lebo vymenil čistú vodu za všakovaké nápoje, ktoré nielenže sú močopudné, ale sú doslova otrávené cukrami, kyselinami, farbivami sladidlami a podobne. Treba mať na pamäti fakt, že takto chronicky dehydrované telo nie je ľahko znovu hydratovať, ako si to mnohí mylne myslia. Zvyčajne trvá aj 3 mesiace, aby sa vody zbavené telo znovu a do poslednej poškodenej bunky zavodnilo.
ENZÝMY. Ďalšou absolútnou nevyhnutnosťou pre liečenie ťažko poškodených buniek (opäť, nie len pri rakovine), sú ENZÝMY. Každá patologická bunka je obalená hrubým bielkovinovým obalom, ktorý nedovoľuje imunite túto chorú bunku napadnúť. Sú to práve enzýmy a jedine enzýmy, ktoré dokážu tento bielkovinový obal narušiť.
PROBIOTIKÁ. Keďže rakovina sa dáva do súvislosti s parazitmi, ako hlavne skrytými (latentnými) pliesňami, dôležitou súčasťou liečby sú probiotiká (súbor užitočných baktérii) na nápravu pliesňami premnoženej črevnej mikroflóry).
Hoci mlieko a mliečne výrobky sa považujú za pliesňotvorné, naopak, kyslé mlieko, kyslé biele nesladené jogurty sú vhodnou probiotickou stravou.
Jedným z najdôležitejších prírodných zdrojov proti rakovine sú jadierka z kostiek marhúľ obsahujúce takzvaný amygdalín (málo známy vitamín B17). Tento liek bol známy už v antickom svete a pri správnom postupe liečby dokáže zvrátit rakovinové ochornie i v pokročilom štádiu. Americký autor Edward Griffin vo svojej knihe “Svet bez rakoviny” tvrdí, že táto zhubná choroba mohla byť už dávno minulosťou.
Nádorové bujnenie dokáže rýchlo a účinne likvidovať prírodné glykozid amygdalín, zvaný tiež vitamín B17, ktorý je obsiahnutý napríklad v mandliach alebo v marhuliach. Lenže farmaceutické firmy o jeho využití nechcú ani počuť.
Tento vitamín je nenávidený farmaceutickým priemyslom pre jeho efektívny účinok, ktorý by mohol zamedziť profitu z chemoterapii a ožarovaní. Avšak mnoho svetových odborníkov potvrdilo výnimočnost tohoto prírodného lieku, ktorý nahrádza nedostatok enzýmu trypsín, ktorý za normálnych okolností kontroluje nežiadúci rast buniek v tele (vývin rakoviny).
Dôležitým faktorom v boji proti rakovine je duševná rovnováha, hlavne vyhýbanie sa nenávisti, hnevu, zlobe. VODA JE NEODLÚČITEĽNOU SÚČASŤOU ZDRAVÉHO ČLOVEKA. ‘’Rakovina nie je schopná rozvíjať sa a prežiť v zdravom tele’’.
DESATORO onkologických prikázaní (pre práve liečiacich sa pacientov) :
1 – Odpustíš, budeš milovať svojich blížnych a zbavíš sa stresu a hnevu! 2 – Doplníš si stravu o vitamín B17 (marhuľové, jablkové, slivkové jadrá)! 3 – Vylúčiš mäso, mlieko, vajcia a iné živočíšne výrobky (aspoň dočasne)! 4 – Vylúčiš cukor, sladkosti a sladené nápoje! (rakovina miluje cukor) 5 – Zbavíš sa iných karcinogénov! (fajčenie, alkohol, fast food, vyprážanie, atď) 6 – Budeš jesť zeleninu, ovocie, strukoviny a iné plody zeme a BUDEŠ PIŤ VELA VODY a zelených čajov! 7 – Každé ráno vypiješ doma vyrobený zeleninový džús (lepšie rozmixovaný ako odšťavený)! (cvikla, zeler, mrkva, polovica zemiaku, petržlen) aspoň 4dl. 8 – Budeš jesť veľa cesnaku, škorice a iných protipliesňových jedál! 9 – Maximálne zvýšiš príjem vitamínov, minerálov, enzýmov a antioxidantov!
10 – Budeš sa viac pohybovať (okysličovanie chorých buniek)!