Pripravte si chutné kura
Pripravili sme si pre Vás recept na chutné a šťavnaté kura.
- 8 ks ( polovíc ) pŕs bez kostí a bez kože
- 4 lyžice ( 34 g ) múky
- 360 ml čerstvého pomarančového džúsu
- 60 ml bieleho vína
- 60 ml octu
- 1/2 šálky (120 ml ) nasekanej šalotky
- 2 lyžice ( 30 g ) hnedého cukru
- 2 lyžice ( 30 ml ) olivového oleja
- 2 lyžice ( 24 g ) masla bez obsahu soli, nakrájaného na malé kúsky
- 3 lyžice ( 63 g ) medu
- 8 plátkov pomaranča a 8 lyžíc ( 62 g ) neslaných pistácií na ozdobenie
- soľ a korenie na dochutenie
- voskový papier
- Pripravte kuracie prsia, naklepte ich. Zmiešajte soľ, korenie, múku a kuracie prsia touto zmesou poprášte.
- Na panvici priveďte do varu pomarančový džús, biele víno, ocot, šalotku a hnedý cukor. Zľahka varte, až sa objem zmesi zredukuje na cca 1 šálku. Udržujte to teplé.
- Rozpáľte olivový olej na väčšej panvici na strednej teplote. Osmažte postupne všetky kúsky kuracích pŕs, štyri minúty na každej strane. Potom ich vezmite, uložte do nádoby z varného skla a dajte na stranu.
- Vezmite omáčku z variča a našlahajte do nej kúsky masla. Zalejte ňou kuracie prsia a dajte piecť do trúby pri teplote 121 °C.
- Pred servírovaním ohrejte kuracie prsia v trúbe pri 163 °C a stále ich polievajte omáčkou.
- Rozohrejte med s dvomi lyžicami ( 30 ml ) pomarančového džúsu. Posypte každý kúsok jednou lyžicou ( 8 g ) pistáciami. Môže použiť plátky pomaranča ako ozdobu.
Takto pripravíte osem porcií pokrmu.
Jedna dávka obsahuje
- 334 kcal
- 22 g sacharidov
- 30 g proteínov
- 13 g tuku
- 2 g vlákniny