Pizza dvakrát inak

pizza-dvakrat-inak

Pre mnohých je pizza jedlom, ktoré si objednajú vonku s kamarátmi alebo ktoré si zájdu kúpiť cestou domov z práce, keď sa im nechce variť. Ale čo tak vyskúšať si upiecť pizzu doma?

V tomto článku sa nachádza recept na vegetariánsku pizzu a prosciutto pizzu, ktoré sa dajú pripraviť z bezlepkovej zmesi na pizzu od značky Schär. Ak si chce niekto rovno s pizzou upiecť aj sladkú pochúťku, mal by skúsiť tento recept na jablkový koláč s makom a škoricou.

Budeme potrebovať: 

Vegetariánska pizza 

  • pizza korpus značky Schär
  • domáci paradajkový pretlak
  • šampióny
  • čerstvé paradajky
  • špenát
  • feta syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • bazalku

Prosciutto pizza 

  • pizza korpus značky Schär
  • domáci paradajkový pretlak
  • prosciutto podľa chuti
  • čerstvý špenát
  • mozzarella syr
  • soľ
  • čierne korenie
  • jemné chilli

Postup: 

Na cesto si pridáme domáci paradajkový pretlak a všetky suroviny. Množstvo samozrejme pridávame podľa chuti. Pečieme 15 minút na 180 °C.

Dobrú chuť!