Pečiete stále to isté? Vyskúšajte tieto karamelové rezy s božskou chuťou, ktoré si zamiluje celá vaša rodina!
Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Zamilovali sme si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!
Čo budeme potrebovať na cesto:
– 1 ks banán
– 4 ks vajcia
– 1 šálka polohrubej múky
– 100 ml olej
– 10 g škorice
– 1 bal. prášok do pečiva
– 4 lyžice kr. cukor
Čo budeme potrebovať na náplň:
– 300 g Kr. cukor
– 200 ml smotana na šľahanie
– 150 g masla
– 200 g kyslej smotany
– 250 ml mlieka
– 4 ks banán
Čo budeme potrebovať na ozdobu:
– 50 g čokolády
Postup:
Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.
Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.
V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.
1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom. Dobrú chuť!