Pečiete stále to isté? Vyskúšajte tieto karamelové rezy s božskou chuťou, ktoré si zamiluje celá vaša rodina!

Pečiete stále dokola to isté? Bábovka strieda perník a ten zase štrúdľa? Skúste niečo nové a pritom vyskúšané. Zamilovali sme si tieto dokonalé karamelové rezy, a tak veríme, že si ich obľúbite aj vy!

Čo budeme potrebovať na cesto:

– 1 ks banán

– 4 ks vajcia

– 1 šálka polohrubej múky

– 100 ml olej

– 10 g škorice

– 1 bal. prášok do pečiva

– 4 lyžice kr. cukor

Čo budeme potrebovať na náplň:

– 300 g Kr. cukor

– 200 ml smotana na šľahanie

– 150 g masla

– 200 g kyslej smotany

– 250 ml mlieka

– 4 ks banán

Čo budeme potrebovať na ozdobu:

– 50 g čokolády

Postup:

Vajíčka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vyložili papierom a na dno poskladali na kolieska nakrájaný banán. Pečieme pri teplote 190 stupňov pekne do zlatista.

V hrnci skaramelizujeme 300 g cukru. Keď máme karamel hotový, pridáme smotanu na šľahanie a za stáleho miešania hmotu spojíme. Odstránime z ohňa a do ešte teplého karamelu pridáme maslo, ktoré miešaním rozpustíme a necháme vychladnúť.

Kyslú smotanu zmiešame s mliekom a následne pridávame po častiach karamelovú hmotu. Spojíme. Ak by bola hmota moc riedka, vynecháme mlieko.

1/3 krému navrstvíme na upečený plát cesta, poukladáme banány (vcelku alebo ich môžeme i nakrájať) a potrieme to zvyšným krémom.

Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo karamelovým dipom. Dobrú chuť!