Pečený pstruh na masle
Inšpirácia pre milovníkov rýb a možno aj pre ne-milovníkov. Nie každý má rád „vôňu“ rýb a často môžu byť tou poslednou voľbou. Avšak, tento pstruh so zemiakmi je skutočne delikátny a určite stojí za vyskúšanie.
Postačí iba zopár základných ingrediencí a chutný obed môže byť do hodiny na stole.
Ingrediencie:
- 2× pstruh
- soľ
- maslo
- čierne korenie
- tymián
- petržlenovú vňať
- citrón
- zemiaky
- repkový olej
Postup:
Pstruh sa najprv poriadne premyje a usuší. Následne sa osolí a okorení zo všetkých strán a dovnútra sa natlačí petržlenová vňať, kúsok masla a plátok citróna. Zemiaky sa nakrájajú na tenšie kolieska a pridajú sa do olejom potretej formy na pečenie k rybám. Zemiaky sa rovnako dokorenia podľa chuti. Pečie sa na 190 °C približne 30 minút. Dobrú chuť!