Pečený pstruh na masle

Inšpirácia pre milovníkov rýb a možno aj pre ne-milovníkov. Nie každý má rád „vôňu“ rýb a často môžu byť tou poslednou voľbou. Avšak, tento pstruh so zemiakmi je skutočne delikátny a určite stojí za vyskúšanie.

Postačí iba zopár základných ingrediencí a chutný obed môže byť do hodiny na stole.

Ingrediencie:

  • 2× pstruh
  • soľ
  • maslo
  • čierne korenie
  • tymián
  • petržlenovú vňať
  • citrón
  • zemiaky
  • repkový olej

Postup: 

Pstruh sa najprv poriadne premyje a usuší. Následne sa osolí a okorení zo všetkých strán a dovnútra sa natlačí petržlenová vňať, kúsok masla a plátok citróna. Zemiaky sa nakrájajú na tenšie kolieska a pridajú sa do olejom potretej formy na pečenie k rybám. Zemiaky sa rovnako dokorenia podľa chuti. Pečie sa na 190 °C približne 30 minút. Dobrú chuť!