Orieškové lievance s čokoládou
Lievanec je kysnutý druh múčnika, podobný palacinke, ktorý je populárny najmä v Česku, ale aj na Slovensku. Má podobu tenkej placky. Konzumuje sa zvyčajne plnený, najčastejšie na sladko. Existuje mnoho receptov na prípravu lievancov.
Lievance sú dokonalým riešením sladkých raňajok a potešia nie len deti, ale aj dospelých. Veľmi obľúbené sú napríklad makovo-jablkové lievance. Ako si rýchlo a jednoducho pripraviť orieškové lievance s čokoládou?
Ingrediencie
Na prípravu lievancov budeme potrebovať:
- 200 g kyslej smotany
- 2 vajíčka
- 1 čl chia semienok
- lieskovce
- 20 g horkej čokolády
- 100 g ovsených vločiek
- 1/2 banánu
- 1 pl mandľového masla
Uvedené suroviny spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Postup
Smotanu si vymiešame s vajíčkami a 1/2 popučeného banánu. Postupne pridávame chia semienka, nasekané lieskovce, čokoládu a ovsené vločky. Na záver pridáme mandľové maslo a poriadne premiešame. Z vytvorenej hmoty tvoríme na rozpálenej panvici lievance. Podávame s malinami.
Dobrú chuť!