Nepečená torta z bielej čokolády – recept
Základ:
- 300 g sušienky (celiatici bezlepkové)
- 125 g maslo
- 1 bal. mliečna čokoláda
Plnka:
- 3 bal. biela čokoláda
- 600 ml smotana na šľahanie
- 2 lyžice práškový cukor
- 2 lyžice prášková želatína
- čokoláda na ozdobu
Postup:
1.
V miske rozpustíme maslo a mliečnu čokoládu – použijeme mikrovlnku alebo hmotu rozpustíme na miernom ohni.
2.
Keď je čokoláda rozpustená, pridáme rozmixované alebo popučené sušienky. Premiešame a základ navrstvíme do okrúhlej formy na pečenie o priemere 22 cm. Lyžicou pekne zatlačíme cesto rovnomerne po celom dne a formu dáme do chladničky.
3.
Pustíme sa do prípravy krému. Práškovú želatínu pripravíme klasickým spôsobom (riadie sa pokynmi na obale). V malom množstve vody ju rozmiešame a odložíme stranou, aby napučala.
4.
Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu so 100 ml smotany na šľahanie. Rozpustenú čokoládu odstavíme, pridáme napučanú želatínu a miešaním celú hmotu spojíme. Odložíme stranou a pokračujeme v príprave.
5.
Smotanu na šľahanie (500 ml) vyšľaháme do tuhej šľahačky. Keď máme vyšľahanú šľahačku pridáme práškový cukor. Krátko mixérom spojíme.
6.
Trochu šľahačky pridáme k rozpustenej bielej čokoláde a premiešame a následne čokoládvoú hmotu pridáme k celej šľahačkovej hmote. Vareškou premiešame a navrstvíme na základ. Pekne uhladíme a odložíme do chladničky stuhnúť.
7.
Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou alebo zapojíme vlastnú fantáziu – poukladáme ovocie, cukríky, čokoládovú ryžu alebo farebné marcipánové ozdoby.