Najobľúbenejšie nátierky
Pomazánky patria medzi súčasť každodennej stravy mnohých. Sú výborné na raňajky ale aj na večeru či len tak, ako „medzi jedlo“ počas dňa. Pomazánku možno jesť s chlebíkom, krekrami alebo samotnú so zeleninou. V tomto článku nájdete recepty na bryndzovú, mrkvovú a avokádovú pomazánku.
Mnoho detí sa poteší príprave domácich nátierok, ktoré obzvláštnia stále sa opakujúci jedálniček. Pre inšpiráciu na prípravu nejakej sladkej pochúťky pre najmenších je tu recept na bábovku bez lepku a laktózy.
Bryndzová pomazánka:
- bryndza
- klasické maslo
- červená paprika
- jarná cibuľka
Bryndzu si premiešame s maslom (izbová teplota), pridáme červenú papriku podľa chuti a nadrobno nakrájanú cibuľku.
Mrkvová pomazánka:
- tri stredné mrkvy
- dve uvarené vajíčka
- čerstvý syr
- jarná cibuľka
- šťava z citróna
Nadrobno si nastrúhame mrkvu spolu s uvarenými vajíčkami. Zmes zmiešame s čerstvým syrom, nakrájanou jarnou cibuľkou a šťavou z citróna.
Avokádová pomazánka:
- avokádo
- paradajky
- šťava z citróna
- čierne korenie
Potlačíme si avokádo, pridáme nakrájané cherry paradajky, šťavu z citróna a čierne korenie alebo soľ.