Mrkvový koláč s mandľami a mascarpone
Mrkvový koláč s mandľami a mascarpone je vynikajúcou pochúťkou pre malých aj veľkých. Je vhodný ako nedeľný zákusok, prípadne ako dobrota pri očakávaní návštevy, ktorej záleží na zdravom stravovaní. Ide o skutočne chutný avšak hlavne zdravý zákusok vhodný pre každého.
Ak má niekto alergiu na mandle, je možné ich vynechať a tento koláč bude aj napriek tomu veľmi chutný.
Ingrediencie:
Na tortu:
- 1 pohár špaldovej hladkej múky
- 3 pl kokosového/trstinového cukru/iné sladidlo
- 1 dcl repkového oleja
- 5 veľkých mrkiev
- 3 jabĺčka
- 2 vajíčka
- 100 g posekaných mandlí
- 1 čl sódy bikarbóny
- škorica – podľa chuti
Na krém:
- kyslá smotana
- Mascarpone
- 1 vanilkový cukor
Postup:
Vajíčka so sladidlom sa vymiešajú do peny. Postupne sa pridá olej, múka, ostatné potrebné ingrediencie a nakoniec sa zapracuje mrkva s jabĺčkami. Pečie sa v klasickej tortovej forme na 180 °C cca 35-40 minút.
Medzičasom sa pripravuje krém a to veľmi jednoducho. Smotana sa zmieša s vanilkovým cukrom a postupne sa pridáva aj mascarpone. Vzniknutá zmes sa niekoľko minút mieša metličkovým mixérom.
Hotový, vychladnutý koláčik sa potiera krémom a ozdobuje orieškami.
Dobrú chuť