Mrkvová torta s mascarpone krémom

mrkvova-torta

V tomto článku si predstavíme recept na mrkvovú tortu s mascarpone krémom. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Ako vyzerá racept na túto lahodnú pochúťku?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto sladkého dezertu, na ktorom si pochutia ako malí, tak aj dospelí. Ak by niekto chcel skúsiť iný dezer, napríklad cheesecake na rôzne spôsoby, môže sa inšpirovať štyrmi receptami na cheesecake, ktoré mali u mnohých veľký úspech.

Budeme potrebovať: 

  • 5 väčších mrkiev
  • 2 poháre špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • škoricu
  • muškátový oriešok
  • zázvor
  • citrónovú kôru
  • 2pl trstinového cukru
  • 3 vajcia
  • marhuľový džem
  • 1 pohár kefírového mlieka

Na krém: 

  • 1 mascarpone
  • 1 smotanu na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • citrónovú kôru

Postup: 

Do veľkej misky si nastrúhame mrkvu. Vyšľaháme si sneh z vaječných bielkov a následne vymiešame cukor so žĺtkami. K nastrúhanej mrkve pridáme kypriaci prášok, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, citrónovú kôru a poriadne zamiešame, aby sa suroviny spojili.

Postupne pridávame do mrkvovej zmesy vyšľahané žĺtka a kefírové mlieko. Nakoniec pomaly vmiešame sneh. Pečieme na 180 °C asi 30 minút. Medzitým si pripravíme krém z mascarpone. Vyšľaháme si smotanu na šľahanie a postupne pridávame do misky s mascarpone. Nakoniec pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru. Ešte raz premiešame a krém máme hotový.

Po vychladnutí tortu rozrežeme na polovicu a potrieme ju marhuľovým džemom a 1/2 krému. Na vrch tortičky dáme druhú polovicu krému, nastrúhame mrkvu a ozdobíme zmesou orechov a hrozienok.

Tí, ktorí by chcelli skúsiť piecť torty bez použitia živočíšnych produktov, môžu vyskúšať tieto recepty na vegánske torty.

Dobrú chuť!