Mini tartaletky s mascarpone krémom

mini-tartaletky

V tomto článku si predstavíme recept na mini tartaletky s mascarpone krémom. Ide o chutnú verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si túto pochúťku nepripraviť ešte dnes a neosladiť si tak deň?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu, ktorý vie byť vhodný na rôzne príležitosti, ako napríklad detská oslava narodenín. Ak by chcel niekto skúsiť inú sladkú pochúťku, dobrou voľbou je chutná maková torta s višňami.

Na tartaletky budeme potrebovať:

Cesto: 

  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 100 g masla
  • 1 vajíčko
  • 1 žĺtok
  • kokos
  • štipku soli

Krém:

  • 50 g masla
  • 250 g mascarpone
  • 250 g smotanového syra
  • kokos podľa chuti

Postup: 

Všetky potrebné suroviny zmiešame a spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie a necháme 30 minút chladnúť. Schladené cesto prstami vtláčame do pripravených formičiek na tartaletky.

Cesto vo formičkách by nemalo byť príliš tenké, aby neboli tartaletky po upečení krehké, a ani veľmi hrubé. Najlepšie je zvoliť zlatú strdnú cestu. Pečieme 10 minút na 170 °C.

Na krém najprv vymiešame maslo s kokosom na nadýchanú penu. Do vyšľahaného masla primiešame mascarpone a smotanový syr. Všetky suroviny ešte raz poriadne premiešame a plníme vychladnuté upečené košíčky. Nakoniec už len tartaletky ozdobíme obľúbeným ovocím a podávame. Je možné použiť hrozno, lesné čučoriedky alebo ganáž z horkej čokolády.

Dobrú chuť!