Makovo-višňová torta s čokoládou

makovo-visnova-torta

Makovo-višňová torta s čokoládou je výborným dezertom, na ktorom si pochutia dospelí aj deti. V tomto článku je uvedený recept na jej prípravu. Tak prečo ju nevyskúšať upiecť ešte dnes a neosladiť si deň?

Pri pečení ľudia často používajú staré a osvedčené recepty, pretože sa boja skúsiť niečo nové. No ak si chce niekto rozšíriť svoje pekárske schopnosti, mal by skúsiť túto vynikajúcu makovo-višňovú tortu s čokoládou, vhodnú pre rôzne oslavy, ako je napríklad detská oslava narodenín. Za vyskúšanie stojí aj recept na chutnú fitness tortu s makom a černicami.

Na prípravu makovo-višňovej torty budeme potrebovať: 

  • 7 vajec
  • 20 g trstinového cukru
  • 1 dcl repkového oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 250 g maku
  • 100 g špaldovej hladkej múky
  • 1 kypriaci prášok
  • 300 g horkej čokolády
  • 2 smotany na šľahanie
  • višňový džem
  • vykôstkované višne

Postup: 

Vajíčka si s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne začneme za stáleho miešania pridávať olej a mlieko. Ručne postupne primiešame mak a preosiatu špaldovú múku. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a ešte raz premiešame. Cesto pečieme na 180 °C cca 25-30 minút.

Cesto odporúčame sledovať. Po upečení necháme korpus vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Medzitým si pripravíme čokoládovú ganache. Horkú čokoládu zalejeme ohriatou smotanou a po minútke premiešame dohladka.

Spodný korpus natrieme višňovým džemom a rovnomerne naň poukladáme vykôstkované višne. Pridáme vrstvu čokolády a prikryjeme vrchným korpusom. Zvyšnú čokoládu použijeme ako polevu a pridáme na vrch torty. Tortu necháme na noc v chladničke a na ďalší deň podávame.

Dobrú chuť!