Makovo-višňová torta s čokoládou
Makovo-višňová torta s čokoládou je výborným dezertom, na ktorom si pochutia dospelí aj deti. V tomto článku je uvedený recept na jej prípravu. Tak prečo ju nevyskúšať upiecť ešte dnes a neosladiť si deň?
Pri pečení ľudia často používajú staré a osvedčené recepty, pretože sa boja skúsiť niečo nové. No ak si chce niekto rozšíriť svoje pekárske schopnosti, mal by skúsiť túto vynikajúcu makovo-višňovú tortu s čokoládou, vhodnú pre rôzne oslavy, ako je napríklad detská oslava narodenín. Za vyskúšanie stojí aj recept na chutnú fitness tortu s makom a černicami.
Na prípravu makovo-višňovej torty budeme potrebovať:
- 7 vajec
- 20 g trstinového cukru
- 1 dcl repkového oleja
- 1 dcl mlieka
- 250 g maku
- 100 g špaldovej hladkej múky
- 1 kypriaci prášok
- 300 g horkej čokolády
- 2 smotany na šľahanie
- višňový džem
- vykôstkované višne
Postup:
Vajíčka si s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne začneme za stáleho miešania pridávať olej a mlieko. Ručne postupne primiešame mak a preosiatu špaldovú múku. Nakoniec pridáme kypriaci prášok a ešte raz premiešame. Cesto pečieme na 180 °C cca 25-30 minút.
Cesto odporúčame sledovať. Po upečení necháme korpus vychladnúť a následne prekrojíme na polovicu. Medzitým si pripravíme čokoládovú ganache. Horkú čokoládu zalejeme ohriatou smotanou a po minútke premiešame dohladka.
Spodný korpus natrieme višňovým džemom a rovnomerne naň poukladáme vykôstkované višne. Pridáme vrstvu čokolády a prikryjeme vrchným korpusom. Zvyšnú čokoládu použijeme ako polevu a pridáme na vrch torty. Tortu necháme na noc v chladničke a na ďalší deň podávame.
Dobrú chuť!