Maková torta s višňami
V tomto článku si predstavíme recept na makovú tortu s višňami. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si už dnes neosladiť svoj deň?
V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Ak by chcel niekto trošku zaexperimentovať, veľmi chutnou sladkou pochúťkou je aj tento kokosový cheesecake.
Na prípravu makovej torty s višňami budeme potrebovať:
Cesto:
- 300 g maku
- 50 g masla
- 4 vajcia
- 4 pl kokosového cukru
- 150 g smotany 14 %
- 1 a 1/2 kypriaceho prášku
Vrch torty:
- 180 g mascarpone
- 2 pl smotany 14 %
- 1čl vanilkového cukru
Plnka:
- višňový komót
- džem /podľa chuti/
- čokoládu /podľa chuti/
Postup:
Oddelíme si žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšlaháme sneh a žĺtka vymiešame s kokosovým cukrom. K vymyešaným žĺtkam pridáme roztopené maslo, smotanu a postupne pridádame mak s kypriacim práškom. Všetko poriadne mixujeme. Na záver jemne vpracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme do tortovej formy a pečieme na 180° cca 20 minút, treba si však cesto sledovať.
Necháme tortu vychladnúť a následne ju rozrežeme na polovicu. Spodok potrieme džemom a pomixovaným višňovým kompótom zbaveného vody. Zakryjeme druhou polovičkou.
Pomiešame mascarpone so smotanou a vanilkovým cukrom. Touto zmesou potrieme vrch torty, nastrúhame čokoládu a posypeme trochou maku.
Dobrú chuť!