Krémové rizoto

kremove-rizoto

V tomto článku si predstavíme recept na krémové rizoto. Je to veľmi chutná varianta klasického jedla, obzvláštnená nezvyčajnými surovinami. Tak prečo si na nej nepochutiť ešte dnes?

Tento recept slúži ako inšpirácia pre všetkých milovníkov varenia chutných jedál. Pre ďalšie inšpirácie na chutné obedy možno skúsiť recept na divinu na hríboch so štuchanými zemiakmi.

Budeme potrebovať: 

  • 1 cibuľu
  • olivový olej
  • 2 hrnčeky ryže Arborio
  • 0,5 l zeleninového vývaru
  • 1 dcl bieleho suchého vína
  • 100 g prosciutta
  • 1/2 cukiny
  • mrazený hrášok
  • 2 hrste špenátu
  • morskú soľ
  • čierne korenie
  • syr – podľa chuti
  • maslo

Postup: 

V hrnci si orestujeme cibuľku na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nakrájané prosciutto a opekáme do zlatista. Následne pridáme neumytú ryžu a podlejeme bielym vínom. Keď sa vyparí alkohol postupne prilievame zeleninový vývar, ale len tak aby bola ryža len trocha zaliata.

Ryžu necháme variť cca 10 min pod pokirevkou. Medzitým si na panvici orestujeme najemno nakrájanú cukinu a hrášok, ktorý osolíme a okoreníme. Po 10 minútach varenia ryže pridáme do hrnca orestovanú cukinu s hráškom a poriadne premiešame.

Nakoniec pridáme čerstvý špenát a kúsok masla. Rizoto necháme ešte cca 5 minút pod pokrievkou dokončiť. Podávame s obľúbeným syrom.

Dobrú chuť!