Krémová hlávková karí kaša
Recept na chutnú karí kašu.
Suroviny
- 2 najemno pokrájané cibule
- 4 strúčiky cesnaku posekané nadrobno
- 3 mrkvy pokrájané na kocky
- 3 petržleny pokrájané na kocky
- 2 šálky nesladeného sójového, konopného alebo mandľového mlieka
- 1 hlávka karfiolu rozkrájaného na menšie časti ako pri vyprážaní
- 2 šálky húb pokrájaných na kolieska
- 1 PL karí korenia
- 1 ČL kurkumy
- 1 ČL rasce
- 2 šálky vareného cícera alebo 1 konzerva cícera bez soli alebo s nízkym obsahom sodíka, precedeného cez sitko
- 500 g listov kelu bez hlúbov, pokrájaných na kúsky
- 1 šálka zmrazeného zeleného hrachu
- 1/2 šálky posekaných surových orechov kešu
Postup
Vo veľkom hrnci nechajte speniť na stredne veľkom ohni cibuľu, cesnak, mrkvu a petržlen, kým nie je cibuľa upražená dosklovita ( asi 5 minút ). Vmiešajte sójové mlieko, karfiol, huby, karí korenie, kurkumu a rascu a nechajte variť 10 minút prikryté na stredne veľkom ohni.
Pridajte kel, zelený hrach a cícer a varte prikryté ďalších 15 minút, kým nie je zelenina mäkká. Na tanieri posypte posekanými orechmi kešu a podávajte.
Nevegánska alternatíva : v prvej fáze receptu môžete pridať 170 g kuracieho alebo morčacieho mäsa pokrájaného na kúsky.