Konopný proteínový chlieb
Ak má niekto chuť na bezlepkový chlieb, ktorý je skutočne (a nielen naoko) nabitý bielkovinami, určite by mal vyskúšať tento jednoduchý recept. Žiadne kvasenie a ani dlhé čakanie, len mixovanie a pečenie, ktoré netrvá ani hodinu a ktoré zvládne naozaj každý. Tá kvalita a chuť stoja naozaj za pár minút času!
Tento konopný proteín je bezlepkový, preto je vhodný aj pre ľudí s bezlepkovou diétou. Je veľmi chutný a nenáročný na prípravu. Celiatici by určite mali skúsiť aj túto vynikajúcu bábovku bez lepku. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na prípravu konopného proteínového chleba potrebujeme:
- 1 hrnček konopný proteín
- 1 hrnček voda
- 2 PL vopred pomleté chia semienka
- 2 PL psyllium
- 3 PL tekvicové semienka
- 2 PL prášok z maranty
- 4 PL gomasio sezamová soľ
- 2 PL slnečnicové semienka
- štipka sódy bikarbóny
- pár kvapiek citrónová šťava
- himalájska soľ
- 3 ks vajcia
- zmes semienok na obalenie chleba
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Všetky ingrediencie zmiešame, vypracujeme cesto a vytvarujeme bochník, ktorý posypeme semienkami a dáme do chlebovej formy alebo na plech. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C, do ktorej na spodok dáme nádobu z vodou. Po 30 minútach nádobu vyberieme a dopekáme cca 20 min.