Kokosový quinoa pudding
Hustá krémová konzistencia, sýta quinoa a vanilková aróma s kokosovým mliekom….raj na zemi! Vďaka sýtosti quinoi je recept ideálny na bohaté víkendové raňajky, no v polovičnej porcii, dochutený medom a čerstvým ovocím tvorí aj luxusne vyzerajúci dezert pre návštevu a je možné ho mať už predpripravený v chladničke.
Táto lahodná pochúťka je vyrobená z kokosového mlieka a quinoa a je ideálna pre každého, kto hľadá niečo chutné a zdravé. Kokosové mlieko dodáva takmer krémovú textúru, zatiaľ čo quinoa poskytuje cenné bielkoviny. Tento prípravok je tiež veľmi jednoduchý na prípravu a vyžaduje len niekoľko zložiek.
Ingrediencie:
- 1/4 šálky nevarená quinoa
- 500 ml kokosové mlieko
- 1 čl kokosový olej
- 1 čl vanilkový extrakt
- 1 čl guma guar
- štipka himalájskej soli
- stévia alebo med na dosladenie
Postup:
- V hrnci rozohrejeme kokosový olej, pridáme quinou, štipku soli a premiešame. Zalejeme kokosovým mliekom a na strednom plameni privedieme k varu.
- Na slabšom plameni potom povaríme približne 15 minút, pridáme med alebo steviu, gumu guar a dobre premiešame.
- Prelejeme do kokosovým olejom vymastených misiek a necháme vychladnúť (v chladničke nám kokosový olej stuhne, v prípade ak chceme puding vyklopiť je nutné misku po vybratí z chladničky na chvíľu ponoriť do horúcej vody, aby kokosový olej mierne povolil)
- Dozdobíme podľa chuti medom, ovocím prípadne kakaom.