Kokosový cheesecake

kokosovy-cheesecake

V tomto článku si predstavíme recept na kokosový cheesecake. Ide o zdravšiu verziu sladkého pokušenia, ktorému neodolá žiadne dieťa ani dospelí. Tak prečo si ho nepripraviť ešte dnes a neosladiť si tak deň?

V nasledujúcich riadkoch si možno prečítať ingrediencie a postup prípravy tohto lahodného dezertu. Na inšpiráciu pri ďalšom pečení môže slúžiť aj recept na tento zdravý tvarohovo-broskyňový koláč.

Na prípravu kokosového cheesecaku budeme potrebovať: 

Ovsený základ: 

  • 1 balík Hobbits sušienok
  • 6 pl rozpusteného kokosového oleja
  • 2 pl trstinového cukru

Plnka: 

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g smotany
  • 150 g bieleho jogurtu
  • 1 mascarpone
  • 2 vajcia
  • 2 pl trstinového cukru
  • 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
  • kokos (podľa chuti)

Postup:

Hobbits sušienky si rozdrvíme a premiešame s kokosovým olejom a trstinovým cukrom. Vzniknutú zmes dáme do formy na pečenie, v ktorej máme papier na pečenie a poriadne pritlačíme sušienky aj po okrajoch. Pečieme na 180 °C po dobu 5 minút.

Medzitým si zmiešame vajcia s cukrom a pridáme ostatné suroviny na plnku. Ovsenú zmes necháme chvíľu vychladnúť a pomaly na ňu pridávame tvarohovú plnku. Pečieme na 180 °C po dobu 30 minút a po polhodine teplotu znížime na 150 °C a pečieme ešte 15 minút. Rúru počas pečenia neotvárajte!

Cheescake je potrebné nechať vychladnúť a podľa chuti môžete pridať na vrch čokoládu, ovocie, orechy alebo džem. V prípade zdravšej varianty je možné použiť napríklad jahodový džem bez cukru.

Pre tých, ktorí túžia po vegánskych a bezlaktózových možnostiach, svet vegánskych cheesecakov ponúka široký výber. Možno experimentovať s mandľami, inými orechmi a rôznymi rastlinnými náhradami pre tvaroh, vytvárať chrumkavé krusty z kokosovej múky alebo vegánskych krekrov.

Rôznorodosť vegánskych cheesecakov znamená, že každý môže nájsť svoju obľúbenú kombináciu chutí, a to v rámci zdravého a ohromujúco chutného dezertu.

Dobrú chuť!