Jesenná cviklovo-jablková nátierka
Sú dni, kedy má človek ráno chuť na sladké, inokedy má zas chuť na slané. Táto zdravá nátierka je tu pre tie dni, kedy sa človek nevie rozhodnúť! Sladko-slaná kombinácia varenej cvikly, jabĺk, soli a korenín je spolu so zdravým chlebíkom ideálnou voľbou na jesenné rána. Tak prečo si ju nepripraviť ešte dnes?
Jesenná cviklovo-jablková nátierka je jednoduchá na prípravu. Zvládne ju pripraviť aj ten, ktorý nemá s varením veľké skúsenosti. Po raňajkách si možno dať tento chutný kakaovo-kokosový mini-koláčik s tvarohovou plnkou. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na prípravu cviklovo-jablkovej nátierky potrebujeme:
- 500 g cvikly
- 300 g jabĺk
- šťava z 1 citróna
- morská soľ podľa chuti
- mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 – 2 PL olivového oleja
- kôpor na ozdobenie a dochutenie
Uvedené suroviny spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Postup
Cviklu umyjeme a varíme v šupke do zmäknutia. Šupka sa lepšie odstráni z uvarenej cvikly ako zo surovej. Cviklu necháme vychladnúť a s jablkom nastrúhame na jemnom strúhadle alebo použijeme kuchynský robot.
Zmixujeme, prípadne ručne premiešame, pridáme soľ, čierne korenie, citrónovú šťavu a olivový olej. Ozdobíme nasekaným kôprom.
Túto nátierku môže príjemne doplniť pumpkin spice latté.