Jablkovo-škoricová fit bábovka (bezlepková, bezlaktózová)
Táto jablkovo-škoricová fit bábovka je ako stvorená k popoľudnajšej káve. A to aj v prípade, že človek hľadá niečo bezlepkové a bezlaktózové. Dobrú chuť!
Na tejto fit bábovke si pochutia ako malí, tak aj veľkí. Je vhodná aj pre tých, ktorí sa chcú stravovať zdravo a vyvážene. Milovníci zdravej stravy si určite pochutia aj na fit šuhajdách.
Ingrediencie
Na prípravu jablkovo-škoricovej fit bábovky budeme potrebovať:
- 3 ošúpané jablká
- 150 g vlašských orechov
- 4 vajcia
- 1 pohár medu alebo ľubovolného sladidla
- 3/4 pohára kokosového oleja
- 2 poháre múky podľa vlastného výberu (celozrnná, mandlová, pohánková, špaldová,..)
- 1 zarovnaná lyžička prášku do pečiva
- 1 zarovnaná lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička škorice
Tieto ingrediencie spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Ošúpané jablká zbavíme jadrovníkov a nakrájame na tenké plátky. Orechy nakrájame na drobno a opražíme na suchej panvici. Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme na tuhý sneh. Pridáme med, zmiešame a po jednom za stáleho mixovania pridávame žĺtky. Pridáme olej a mixujeme.
Múku zmiešame so sódou, práškom do pečiva a škoricou a zľahka vmiešame do vaječnej zmesi. Pridáme jablká a orechy a dôkladne, ale jemne premiešame. Zmes vylejeme do tortovej formy vysypanej múkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 35 – 40 minút pri teplote 180 °C.