Fitness torta s makom a černicami
O zdravotných výhodách maku už bolo písané vo viacerých receptoch. Pre všetky jeho benefity je jednou z hlavných ingrediencií aj pri tejto fitness torte.
Makovo-tvarohová torta s lesným ovocím je nie priveľmi zložitý recept na chutný dezert.
Ingrediencie:
Cesto
- 200 g mak
- 4 PL jemný tvarohu
- 3 ks vajcia
- 2 PL kokosový olej
- 150 g drvené mandle
- Citrónová kôra
- Xylitol
Plnka
- 600 g jemný tvaroh
- 200 ml kyslá smotana
- 1 hrnček černice
- Citrónová kôra
- Xylitol
- 1 vanilkový struk
- Z agaru a 1dcl vody sa pripraví želatína
Želatína
- Z agaru a 2 dcl vody sa pripraví želatína
- Xylitol
- 1 hrnček černíc
- 2 PL citrónovej šťavy
Postup:
Všetky ingrediencie na cesto sa rozmixujú do hladka a dajú sa piecť na 180 °C, približne 30 minút. Tvaroh, smotana, citrónová kôra, vanilka, xylitol a vychladená želatína sa vymiešajú. Černice sa poukladajú na korpus a zalejú tvarohovou zmesou.
Torta sa dá do chladničky, kým tvaroh nestuhne. Potom sa naleje černicová želatína. Tá sa pripraví rozmixovaním 2 dcl vychladenej želatíny, černíc, xylitolu a citrónovej šťavy. Dobrú chuť!
Tip: Vyskúšať sa oplatí aj táto čokoládovo-kokosová fit torta.