Dvojfarebný tvarohový koláč
Dvojfarebný tvarohový koláč je výborným dezertom, na ktorom si pochutia dospelí aj deti. V tomto článku je uvedený recept na jeho prípravu. Tak prečo ho nevyskúšať ešte dnes a neosladiť si deň?
Pri pečení ľudia často používajú staré a osvedčené recepty, pretože sa boja skúsiť niečo nové. No ak si chce niekto rozšíriť svoje pekárske schopnosti, mal by skúsiť tento vynikajúci dvojfarebný tvarohový koláč. Za vyskúšanie stojí aj recept na chutnú fitness tortu s makom a černicami.
Ingrediencie
Na prípravu koláča budeme potrebovať:
- 500 g tvarohu (jemný, odtučnený)
- 8 pl gréckeho jogurtu
- 1 smotana
- 3 pl kakaa
- 500 g lesného ovocia
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor (nemusí byť)
- 1 Zlatý klas vanilkový
- 1 smotana na šľahanie
- 100 g horkej čokolády
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Metličkovým mixérom si vo veľkej miske vymiešame tvaroh, jogurt a smotanu. Postupne pridávame vajíčka, vanilkový cukor a Zlatý klas (vanilkový). Keď máme tvarohové cesto poriadne vymiešané rozdelíme si ho na dve časti.
Do jednej pridáme kakao a do druhej pomixované lesné ovocie (nie celé kusy, ak použijete mrazené ovocie, rozmixujte ho s trochou mlieka). Do klasickej formy dáme papier na pečenie a navrstvíme cesto. Ako prvé môžeme dať kakaové cesto a na to zmes s lesným ovocím. Pečieme 20 minút na 180 °C po 20 minútach znížime teplotu na 150 °C a pečieme ďalších 30 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť a medzičasom si pripravíme ganache. Zohrejeme smotanu na šľahanie, zalejeme ňou 100g horkej čokolády a poriadne miešame, kým nám nezvykne poleva. Koláčik polejeme s ganache a pridáme jahôdky alebo ľubovoľné bobuľovité ovocie.
Dobrú chuť!