Domáce vegetariánske hamburgery!

Desí vás predstava, že by ste si mali na večeru alebo desiatu dať kalorický hamburger v jednej z prevádzok fastfoodov? Ak áno, tak na to zabudnite, pretože my vám prinášame recept na domáci vegetariánskyhamburger, ktorý obsahuje len to najlepšie.

BUDETE POTREBOVAŤ:

  • žemle na hamburger (zakúpite bežne v obchode)
  • čierna fazuľa
  • 1/2 zelenej papriky
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu čili korenia
  • 1 lyžica rasce
  • 1 lyžičku thajskej čili alebo iné omáčky
  • 1/2 šálky strúhanky
  • plátkový tavený syr
  • zeleninu podľa chuti (napr. Paradajka)

AKO NA TO:

Domáce burgery či hamburgery, ak chcete, je možné robiť na dva spôsoby – buď na vonkajšom grile, alebo v rúre. Predpokladáme, že väčšina z vás bude pochúťku pripravovať v rúre, tú si teda rozohrejte na 190 stupňov, pričom plech zľahka vymažte olejom alebo vložte papier na pečenie.

V druhom kroku si vytvoríte vegetariánske fazuľové plátky. V stredne veľkej mise roztlačte pomocou vidličky čierne fazule, kým sa z nich nestane mäkká pasta. Potom si vezmite kuchynský robot a najemno nasekajte papriku, cibuľu a cesnak. Túto zmes potom zmiešajte s fazuľovou pastou.

V treťom kroku si vezmite malú misku, kde zmiešajte vajcia spoločne s chilli, rascou a chilli (alebo inú) omáčkou. Vaječnú zmes zmiešajte spoločne s fazuľovú pastou – vytvorte malé plátky do burgerov, ktoré nakoniec ešte obaľte v strúhanke.

Teraz umiestnite hotové karbonátky na plech a pečte zhruba desať minút z každej strany. Nakoniec si vezmite mletom žemle, vložte fazuľový plátok, zeleninu a nakoniec plátok syra. Vložte burger cca na 30 s – 1 min. do rúry, aby syr zmäkol a burger bol teplý.

Prajeme vám dobrú chuť!