Cviklové placky
Snáď každý aspoň raz v živote ochutnal tradičné zmeniakové placky. Ide o jedlo, ktoré je súčasťou slovenskej kuchyne už dlhé roky.
Aj pri tradičných receptoch sa však dá improvizovať a jedlu tak dodať úplne novú chuť. Dnes sa základná ingrediencia, teda zemiaky, nahradí cviklou a výslednú chuť doplní aj výber korenín.
Ingrediencie:
- 2 cvikle
- 2 mrkvy
- pór
- 1/2 cukety
- 4 vajcia
- 1/2 cottage cheese
- čerstvú bazalku
- čierne korenie
- štipku morskej soli
Postup:
Najprv sa do misky nastrúha červená repa, mrkva a cukina. Potom sa pridá na drobno nakrájaná čerstvá bazalka a pór. Postupne sa vmiešavajú vajcia, cottage cheese, korenie a soľ. Cesto sa nechá chvíľku odstáť a postupne sa môžu začať tvoriť placky na panvici na olivovom alebo avokádovom oleji. Dobrú chuť!