Šťavnatý cuketový koláč s marhuľami
V tomto článku sa nachádza jednoduchý fit marhuľový koláč, ktorého základ tvorí cuketa a bezlepková kokosovo-pohánková múka. No a keďže je tiež bezlaktózový, je to diétny koláč vhodný takmer pre všetkých. Tak prečo ho neskúsiť ešte dnes?
Tento šťavnatý cekutový koláč je výbornou pochúťkou pre deti i dopselých. Určite ho ocení aj každá návšteva. Pre ľudí s celiakiou je vhodná aj jablkovo-škoricová fit bábovka. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na korpus potrebujeme:
- 1 ks cuketa
- 400 ml mandľové mlieko
- 4 PL kokosová múka
- 6 PL pohánkové vločky
- 5 ks vajcia
- stévia alebo kokosový cukor
- vanilkový struk
- 1/2 čl sóda bikarbóna
- 1 čl citrónová šťava
- marhule
Na polevu potrebujeme:
- 80 % horká čokoláda
- 2 PL kokosový olej
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Všetky ingrediencie okrem vločiek a marhúľ rozmixujeme. Do zmesi primiešame pohánkové vločky, vylejeme do vymastenej tortovej formy, ozdobíme prekrojenými marhuľami.
Pečieme v predhriatej rúre cca 60 min na 180 °C. Čokoládu roztopíme na kokosovom oleji a pokvapkáme ňou vychladený koláč.