Čokoládovo-vanilkový proteínový cheesecake
Ďalší zdravý recept na cheesecake, ktorý je schválený cez trénera. Vysoký podiel bielkovín, nízky podiel sacharidov, kvalitné kakao a vanilka. K tomu bezlepkový korpus z mandľového mlieka, pohánkových vločiek a strúhaného kokosu, a skvelý fit dezert je na svete. Dobrú chuť!
Tento čokoládovo-vanilkový proteínový cheesecake sa výborne hodí fo jedálnička tých, ktorý sa chcú zdravo stravovať. Spolu s jablkovo-škoricovou fit bábovkou predstavuje sladké pokušenie plné výživných surovín.
Ingrediencie
Na korpus potrebujeme:
- 1 hrnček strúhaný kokos
- 2 hrnčeky pohánkové vločky
- 1 hrnček mandľové mlieko
- 2 PL kokosový olej
- stévia alebo iné sladidlo
Na plnku potrebujeme:
- 800 g tvaroh
- 500 ml smotana
- 6 ks vajec
- stévia alebo iné sladidlo
- 1 odmerka čokoládového proteínu
- 1 PL kakao
- 1 odmerka vanilkového proteínu
- 1 ks vanilkový struk
Na polevu potrebujeme:
- 1 balenie 80% čokoláda
- 2 PL kokosový olej
Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Ingrediencie potrebné na korpus rozmixujeme, natlačíme na spodok vymastenej formy. Tvaroh, smotanu, vajcia a stéviu vymiešame, rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame čokoládový proteín a kakao, do druhej vanilkový proteín a vanilku.
Zmesi lejeme na striedačku do stredu formy. Pečieme v rúre pri 170 °C 50-60 min. Rozpustenou čokoládou ozdobíme vychladený cheesecake a podávame.
Takýto klasický cheesecake možno pretvoriť aj na vegánsky cheesecake s pomocou náhrad za živočíšne ingrediencie vďaka orechom či rôznym prevedeniam krémových syrov.