Čo je to OKARA?
Okara je všestranná a výživná potravina, ktorá získava na popularite po celom svete pre svoje zdravotné výhody a všestrannosť. Je vedľajším produktom procesu výroby sójového mlieka a tofu a často sa používa v ázijskej kuchyni.
Okara má vysoký obsah bielkovín, vlákniny a ďalších dôležitých minerálov a vitamínov. Má nízky glykemický index, takže je skvelou voľbou pre diabetikov, a je bohatá na antioxidanty. Je tiež dobrým zdrojom vápnika, horčíka a draslíka. Okara má obzvlášť vysoký obsah vitamínov skupiny B vrátane tiamínu a riboflavínu.
Okara sa môže používať na rôzne spôsoby. Je skvelou prísadou do polievok, šalátov a miešaných jedál. Možno ju použiť aj na prípravu vegánskych hamburgerov, bezmäsitých mäsových guľôčok či bezmäsitých klobások zvaných čevapčiči. Môže sa dokonca použiť ako náhrada vajec pri pečení, pretože pomáha spájať a zahusťovať recepty.
Okara je čoraz obľúbenejšia aj v dezertoch. Možno ju použiť na prípravu koláčov, sušienok a iných sladkých dobrôt. Vďaka svojej jemnej, mierne sladkej chuti a krémovej štruktúre je skvelou alternatívou mliečnych surovín.
Okara je neuveriteľne výživná a všestranná potravina, ktorá získava na popularite vďaka svojim zdravotným výhodám a všestrannosti. Je skvelým doplnkom mnohých pokrmov a predstavuje skvelú vegánsku náhradu vajec. Čoraz obľúbenejšia je aj v dezertoch, takže možností, ako zaradiť okaru do svojho jedálnička, je nekonečne veľa.