Chutné nátierky

Nátierky sú jednoduché a chutné jedlá, ktoré zvládne každý – kuchár či nekuchár.

  • 1 paradajka
  • 1/2 uhorky
  • 1/4 zelenej papriky
  • 1/4 červenej papriky
  • 1/4 žltej papriky
  • 1 cottage cheese ( biely )
  • soľ
  • mleté zelené korenie

Všetku zeleninu najemno nakrájame a zmiešame so syrom. Ochutíme soľou a mletým korením.

Šunkovo – tvarohová nátierka

Čo k tomu potrebujeme :

  • 100 g šunky
  • 4 červené reďkovky
  • 2 polievkové lyžice jemného tvarohu
  • 1 polievková lyžica posekanej žeruchy
  • soľ

Postup

Šunku a reďkovky nastrúhame na hrubom strúhadle, zmiešame s tvarohom a žeruchou a ochutíme soľou.

Baklažánový krém

Čo k tomu potrebujeme :

  • 1 väčší baklažán
  • 2 paradajky
  • 50 g prírodného balkánskeho syra

Postup

Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovicu, dáme na plech, vložíme do rúry a pečieme asi 15 minút domäkka. Paradajku sparíme, ošúpeme a potom ju spolu s vydlabanou dužinou z pečeného baklažánu vložíme do mixéra. Pridáme syr a zmes zmixujeme na jemný krém.

Cuketová nátierka

Čo k tomu potrebujeme :

  • 1 menšia cuketa
  • 1/2 menšieho póru
  • soľ
  • 30 g fety

Postup

Cuketu nahrubo nastrúhame a pór najemno nakrájame. Dáme do panvice, ochutíme soľou a dusíme 3 minúty. Napokon vidličkou vmiešame nakrájanú fetu.

Nátierka z tuniaka

Čo k tomu potrebujeme :

  • 1 malá konzerva tuniaka vo vlastnej šťave ( 50 g tuniaka )
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • 1 mladá cibuľka
  • 1 menšia kyslá uhorka
  • šťava z 1/2 limety
  • soľ

Postup

Tuniaka vymiešame s kyslou smotanou, nadrobno posekaným vajcom, cibuľkou a kyslou uhorkou. Ochutíme limetovou šťavou a štipkou soli.

Vajcová nátierka

Čo k tomu potrebujeme :

  • 1 vajce uvarené natvrdo
  • 50 g tvarohového syra
  • soľ
  • mleté biele korenie

Postup

Uvarené vajce postrúhame, pridáme syr, soľ a mleté biele korenie a dôkladne premiešame.