Cestoviny s krevetami

Okrem klasických receptov na cestoviny je tu aj množstvo iných kombinácií chutí, pri ktorých sa fantázii medze nekladú. 

Krevety sú vynikajúcim zdrojom chudých bielkovín, vitamínov a minerálov vrátane vitamínov B12, B6 a B3, selénu a zinku. Okrem výbornej chuti sú teda tieto cestoviny aj dobrým zdrojom bliekovýn a minerálov.

Ingrediencie: 

  • 200 g kreviet
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1/2 citrónu
  • maslo
  • smotanu
  • parmezán
  • cestoviny – podľa chuti
  • 150 g šparle
  • šampiňóny

Postup: 

Cestoviny sa najprv uvaria podľa návodu v osolenej vode. Medzitým sa už môžu pripravovať krevety. Na dobre rozohriatej panvici sa na oleji krevety opražia, následne sa pridá maslo, soľ, korenie a na záver sa ešte pokvapkajú citrónovou šťavou. Potom sa pridá 50 ml smotany na varenie a parmezán podľa chuti. Postupne sa pridáva nadrobno nakrájaná špargľa a šampiňóny.

Keď sú krevety a zelenina hotové, tak sa krevety vytiahnu a uvarené cestoviny sa premiešajú v smotanovo – špargľovej omáčke. Krevety sa následne ukladajú na cestoviny a môže sa servírovať. Dobrú chuť!