Cestoviny s krevetami
Okrem klasických receptov na cestoviny je tu aj množstvo iných kombinácií chutí, pri ktorých sa fantázii medze nekladú.
Krevety sú vynikajúcim zdrojom chudých bielkovín, vitamínov a minerálov vrátane vitamínov B12, B6 a B3, selénu a zinku. Okrem výbornej chuti sú teda tieto cestoviny aj dobrým zdrojom bliekovýn a minerálov.
Ingrediencie:
- 200 g kreviet
- olej
- soľ
- čierne korenie
- 1/2 citrónu
- maslo
- smotanu
- parmezán
- cestoviny – podľa chuti
- 150 g šparle
- šampiňóny
Postup:
Cestoviny sa najprv uvaria podľa návodu v osolenej vode. Medzitým sa už môžu pripravovať krevety. Na dobre rozohriatej panvici sa na oleji krevety opražia, následne sa pridá maslo, soľ, korenie a na záver sa ešte pokvapkajú citrónovou šťavou. Potom sa pridá 50 ml smotany na varenie a parmezán podľa chuti. Postupne sa pridáva nadrobno nakrájaná špargľa a šampiňóny.
Keď sú krevety a zelenina hotové, tak sa krevety vytiahnu a uvarené cestoviny sa premiešajú v smotanovo – špargľovej omáčke. Krevety sa následne ukladajú na cestoviny a môže sa servírovať. Dobrú chuť!