Bleskový kokosový koláč: Vynikajúci koláč, ktorý mám raz-dva hotový! Stačí už len namočiť do čokolády a ochutnať.

bleskovy-kokosovy-kolac

Pokiaľ ste boli niekedy v Austrálii, určite ste ochutnali tento jednoduchý a rýchlo koláč, ktorý sa medzi domácimi tradujte už celé storočia. Nazýva sa Leamington a Austrálčania ho považujú až priamo za dedičstvo.

Celá veda tohto koláča spočíva v ľahkom ceste a kokose. Dokážete si predstaviť, že to môže byť jednoduchšie?

Ingrediencie

Na prípravu kokosového koláča budete potrebovať:

  • 3 vajcia
  • 200 g múčkového cukru
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 PL kakaa
  • 50 g tmavej čokolády
  • kokosová múka podľa chuti

Tieto suroviny následne spracujte podľa dole uvedeného postupu.

Postup

V miske si zmiešajte vajce, cukor a vanilkový cukor a všetko dobre premiešajte pomocou ručného mixéru. Približne po 3 minútach šľahania pridajte 125 ml mlieka a miešajte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridajte olej, prášok do pečiva, múku a kokosovú múčku v takom množstve ako máte radi (stačí 20g).

Malý pekáč vyložte papierom na pečenie a vylejte naň cesto. Dajte ho piecť do trúby predhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.

Medzitým si v hrnci ohrejte zvyšné mlieko, pridajte kakao a čokoládu. Všetko spolu za stáleho miešania uvarte. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Čokoládová zmes by mala mať konzistenciu redšej omáčky.

Cesto po upečení vyberte z rúry a koláč dokončite nasledovne. Čokoládovú zmes môžete na cesto vyliať a ona sa pekne vsiakne. Koláč bude šťavnatý a chutný. Na vrch už len nasypte kokos a nechajte koláč vychladnúť.

Prajeme Vám dobrú chuť!