Bleskový kokosový koláč: Vynikajúci koláč, ktorý mám raz-dva hotový! Stačí už len namočiť do čokolády a ochutnať.
Pokiaľ ste boli niekedy v Austrálii, určite ste ochutnali tento jednoduchý a rýchlo koláč, ktorý sa medzi domácimi tradujte už celé storočia. Nazýva sa Leamington a Austrálčania ho považujú až priamo za dedičstvo.
Celá veda tohto koláča spočíva v ľahkom ceste a kokose. Dokážete si predstaviť, že to môže byť jednoduchšie?
Ingrediencie
Na prípravu kokosového koláča budete potrebovať:
- 3 vajcia
- 200 g múčkového cukru
- 100 ml slnečnicového oleja
- 250 ml mlieka
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
- 250 g polohrubej múky
- 1 PL kakaa
- 50 g tmavej čokolády
- kokosová múka podľa chuti
Tieto suroviny následne spracujte podľa dole uvedeného postupu.
Postup
V miske si zmiešajte vajce, cukor a vanilkový cukor a všetko dobre premiešajte pomocou ručného mixéru. Približne po 3 minútach šľahania pridajte 125 ml mlieka a miešajte ďalšie 3 minúty. Nakoniec pridajte olej, prášok do pečiva, múku a kokosovú múčku v takom množstve ako máte radi (stačí 20g).
Malý pekáč vyložte papierom na pečenie a vylejte naň cesto. Dajte ho piecť do trúby predhriatej na 180 stupňov približne 30 minút.
Medzitým si v hrnci ohrejte zvyšné mlieko, pridajte kakao a čokoládu. Všetko spolu za stáleho miešania uvarte. Potom nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Čokoládová zmes by mala mať konzistenciu redšej omáčky.
Cesto po upečení vyberte z rúry a koláč dokončite nasledovne. Čokoládovú zmes môžete na cesto vyliať a ona sa pekne vsiakne. Koláč bude šťavnatý a chutný. Na vrch už len nasypte kokos a nechajte koláč vychladnúť.
Prajeme Vám dobrú chuť!