Čokoládovo-vanilkový proteínový cheesecake

cokoladovo-vanilkovy-proteinovy-cheesecake

Ďalší zdravý recept na cheesecake, ktorý je schválený cez trénera. Vysoký podiel bielkovín, nízky podiel sacharidov, kvalitné kakao a vanilka. K tomu bezlepkový korpus z mandľového mlieka, pohánkových vločiek a strúhaného kokosu, a skvelý fit dezert je na svete. Dobrú chuť!

Tento čokoládovo-vanilkový proteínový cheesecake sa výborne hodí fo jedálnička tých, ktorý sa chcú zdravo stravovať. Spolu s jablkovo-škoricovou fit bábovkou predstavuje sladké pokušenie plné výživných surovín.

Ingrediencie

Na korpus potrebujeme:

  • 1 hrnček strúhaný kokos
  • 2 hrnčeky pohánkové vločky
  • 1 hrnček mandľové mlieko
  • 2 PL kokosový olej
  • stévia alebo iné sladidlo

Na plnku potrebujeme:

  • 800 g tvaroh
  • 500 ml smotana
  • 6 ks vajec
  • stévia alebo iné sladidlo
  • 1 odmerka čokoládového proteínu
  • 1 PL kakao
  • 1 odmerka vanilkového proteínu
  • 1 ks vanilkový struk

Na polevu potrebujeme:

  • 1 balenie 80% čokoláda
  • 2 PL kokosový olej

Uvedené suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.

Postup

Ingrediencie potrebné na korpus rozmixujeme, natlačíme na spodok vymastenej formy. Tvaroh, smotanu, vajcia a stéviu vymiešame, rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame čokoládový proteín a kakao, do druhej vanilkový proteín a vanilku.

Zmesi lejeme na striedačku do stredu formy. Pečieme v rúre pri 170 °C 50-60 min. Rozpustenou čokoládou ozdobíme vychladený cheesecake a podávame.

Takýto klasický cheesecake možno pretvoriť aj na vegánsky cheesecake s pomocou náhrad za živočíšne ingrediencie vďaka orechom či rôznym prevedeniam krémových syrov.