Trojfarebná proteínová fit zmrzlina
Horúce počasie si pýta ľadové osvieženie. Čo je počas letných dní lepšie ako chutná zmrzlina? Keď však chce niekto žiť fit a diétne, tej klasickej vysokokalorickej by sa mal čo najviac vyhýbať. Našťastie sú tu ale aj zdravé a chutné alternatívy, ktoré si vie človek pripraviť aj doma.
Tento jednoduchý recept na trojfarebnú zmrzlinu dokáže spraviť aj dieťa. Taký je jednoduchý. Dobrú chuť! Milovníci zmrzliny by mali skúsiť aj túto lahodnú banánovo-mandľovú zmrzlinu z konopného proteínu.
Čokoládová zmrzlina
Na prípravu čokoládovej zmrzliny budeme potrebovať:
- 200 g zmrazený/čerstvý banán (na kolieska)
- 120 g biely jogurt
- 30 g čokoládový proteín
- 1 PL holandské kakao
- škorica
Tieto ingrediencie spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Avokádová zmrzlina
Na prípravu avokádovej zmrzliny budeme potrebovať:
- 1 ks zrelé avokádo
- 200 g jemný tvaroh
- šťava z citróna
- 1 PL med
- 1 PL rozmixovaný strúhaný kokos na jemno
Tieto ingrediencie spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Jahodová zmrzlina
Na prípravu jahodovej zmrzliny budeme potrebovať:
- 200 g zmrazené / čerstvé jahody
- 100 ml mandľové alebo kokosové mlieko
- 1 odmerka jahodový proteín
- 1 PL prášok acai
Tieto ingrediencie spracujeme podľa dole uvedeného postupu.
Postup
Ingrediencie na jednotlivé zmrzliny spolu rozmixujme v mixéri. V prípade použitia zmrazeného ovocia môžme ihneď podávať, poprípade dať ešte na chvíľku zamraziť.
Zmrzliny z čerstvého ovocia dáme do mrazničky na minimálne 3-4 hodiny a za občasného premiešania vidličkou (pre krémovejšiu konzistenciu) necháme zamrznúť do požadovanej konzistenice.
Ak zmrzliny robíme do zásoby, tak počas prvých 2-3 hodín zmes občas premiešame a pred konzumáciou vytiahneme aspoň 15 minút vopred, aby zmrzlina trochu povolila a dala sa naberať.
Skladujeme v plastových nádobách určených na mrazenie.