Bezlepkový banana bread na fit spôsob
Ak niekto raz vyskúša tento chutný banana bread na bezlepkový a bezlaktózový spôsob, iný už nebude chcieť. Je vhodný pre všetkých potravinovo intolerantných, ale bude chutiť aj všetkým ostatným sladkožrútom, ktorí si strážia kalórie, ale zároveň radi mlsajú.
Jeden kúsok banánového chleba má 248 kcal, z čoho 6 gramov bielkovín, 30 gramov sacharidov a 11 gramov tukov. A prečo má tento dezert menej kalórii ako jeho obyčajná verzia? Jeho základ tvorí cuketa, ktorej neutrálna chuť a skvelá konzistencia je pre tvorbu sladkých fit receptov vynikajúcou. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na prípravu 10 kúskov banánového chlebíka potrebujeme:
- ½ šálky kokosovej múky
- ¼ šálky mandľovej múky
- ¼ šálky nesladeného kakaového prášku
- ½ šálky kokosového cukru (resp. iného sladidla)
- 1 čl sódy na pečenie
- ¼ čl prášku na pečenie
- ½ PL morskej soli
- 1 šálka na jemno nakrájanej cukety (asi 1 stredne veľká cuketa)
- 3 zrelé banány
- 2 PL kokosového oleja
- 1 čl čistého vanilkového extraktu
- 2 veľké vajcia izbovej teploty
- ½ šálky čokoládových kvapiek
Tieto ingrediencie spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Zmiešajte všetky suché prísady (kokosová múka, mandľová múka, kakaový prášok, kokosový cukor, prášok do pečiva na pečenie a soľ). Cuketu a banány rozmixujte v mixéri na hladkú hmotu.
Pridajte vajíčka, roztopený kokosový olej, vanilku a zmiešajte. Nalejte mokré ingrediencie do misky so suchými prísadami a dobre premiešajte. Na záver pridajte čokoládové kvapky. Chlebík pečieme po dobu 35-45 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Pred podávaním ho nechajte úplne vychladnúť.