Šalát s lososom v trojobale

Salat-s-lososom-v-trojobale

Pre milovníkov rýb, ktorých už nebaví vždy jesť len lososové steaky, bude tento šalát s lososom v trojobale veľmi príjemným spestrením. Tentokrát pôjde o zdravú alternatívu vhodnú do akejkoľvek diéty. Príprava je jednoduchá a zvládne ju určite aj kuchár – nekuchár.

Tento šalát s lososom v trojobale je chutným a ľahkým obedom, ktorý he pripravený raz-dva. Možno si k nemu pripraviť sladká dezert, napríklad v podobe šťavnatého cuketového koláča s marhuľami. Dobrú chuť!

Ingrediencie

Na prípravu lososa v trojobale potrebujeme tieto suroviny:

  • mandľová muka
  • 2 vajcia
  • 1 dcl kokosové mlieko
  • opražené na hrubo pomleté lieskovce
  • strúhaný kokos
  • kokosový olej
  • himalájska soľ
  • olivový olej

+ samozrejme základnú ingredienciu, čiže LOSOSA (ideálne čerstvého, nemrazeného, neúdeného)

Postup

Lososa si nakrájame na tenké plátky, posolíme a potrieme olivovým olejom. Vajíčka vymiešame s kokosovým mliekom. Plátky obaľujeme v mandľovej muke, vajíčkovo-kokosovej zmesi a v lieskovcoch alebo v strúhanom kokose.

Šalát pozostáva z nasledujúcich dobrôt, ktoré len zamiešame:

  • polníček
  • uhorka
  • reďkovky
  • ľadový šalát
  • olivový olej
  • bazalka
  • citrón
  • himalájska soľ

Suroviny zmiešame a chutný šalát je na svete.