Jednoduchá avokádová nátierka s granátovým jablkom
Kombinácia sladkej a slanej chuti je niečo, čo buď ľudia milujú alebo nad tým krútia hlavou. Ak niekto patrí do tej prvej skupiny, určite si pochutí na tejto extrémne jednoduchej nátierke, ktorá sa dá len ťažko nazývať receptom. Je totiž tak nenáročná na prípravu, že pri nej ostatné recepty vyzerajú ako z vysokej školy varenia.
Táto jednoduchá avokádová nátierka sa výborne hodí na raňajky či ako desiata pre deti do školy. Pre ďalšie inšpirácie možno vyskúšať aj lahodnú jesennú cviklovo-jablkovú nátierku alebo tradičný guacamole recept. Dobrú chuť!
Ingrediencie
Na prípravu avokádovej nátierky potrebujeme:
- 1 ks avokádo
- ½ ks cibuľa nakrájaná na jemno
- ½ ks citrón
- 1 čl olivový olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- granátové jablko
Suroviny spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Avokádo prekrojíme a vydlabeme vnútro. Pokvapkáme šťavou z citróna, primiešame cibuľu a olivový olej, a vymixujeme dohladka. Osolíme, okoreníme, natrieme na kvalitný chlebík a posypeme kúskami granátového jablka.