Recept – Raffaello guľky na zdravý spôsob
Existuje niekto, kto nemá rád Raffaello guľky? Chrumkavá mandľa vložená v jemnej smotanovej náplni a nakoniec obalená kokosom bol jednoducho skvelý nápad, nech ho vymyslel ktokoľvek. Jediným negatívom tejto pochúťky je jej zloženie, ktoré ani zďaleka nie je fit.
V našej zdravšej verzii sú ale nekvalitné rastlinné oleje, biely cukor a pšeničná múka nahradené zdravšími alternatívami a tak vznikla táto dobrota, ktorá je od originálu na nerozoznanie. Tak prečo to neskúsiť ešte dnes? Všetci milovníci kokosu by si určite pochutili aj na tomto skvelom kokosovom cheesecaku alebo obľúbených kokosových ježoch. Zdravý kokosový dezert nájdete aj v tomto recepte na vegánsky koláč z kokosu.
Ingrediencie
Na prípravu zdravých Raffaello guliek budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 150 g kešu natural (namočené cez noc vo vode)
- 50 g kokosové mlieko (z plechovky – tuhá časť)
- 30 g kokosová múka
- 40 g strúhaný kokos rozomletý najemno
- 20 g vanilkový proteín
- 2 PL kokosový zero topping/med (alebo iné sladidlo)
- rumová aróma
- cca 20 ks mandle
- strúhaný kokos – na obalenie
Tieto ingrediencie spracujeme podľa nasledujúceho postupu.
Postup
Kešu zlejeme z vody, v ktorej boli namočené, pridáme kokosové mlieko, rumovú arómu, zero topping a rozmixujeme na krém. Pridáme kokosovú múku, rozomletý kokos, vanilkový proteín a vypracujeme tuhé cesto (dáme zatiaľ do chladničky).
Mandle obvaríme vo vriacej vode, asi minútu. Scedíme a po vychladnutí zbavíme šupky. Na rozpálenej panvici s trochou kokosového oleja (použila som v spreji) opražíme mandle a necháme vychladnúť. (3. a 4. bod nie je nevyhnutný), Potom už len tvoríme guľky, do každej vložíme opraženú mandľu a obalíme v kokose.