Čokoládovo-kokosová fit torta

Torty sa dajú pripraviť v oveľa zdravšej verzii, ako ich poznáme napríklad od našich babičiek alebo z cukrárne. Príkladom je táto torta, na ktorej si pochutná každý.

Pri plnke a poleve si možno poradiť aj bez mlieka a smotany, tie sú nahradené najrôznejšími kokosovými produktmi od kokosového oleja cez kokosové mlieko, maslo až po samotnú strúhanú kokosovú dužinu, alebo vyskúšať tento recept na vegánsku čokoládovú tortu.

Suroviny

Cesto

  • 2 ks banány
  • 2 ks jablká
  • 1 hrnček quinoa vločky
  • 2 ks bio čokoláda (horká)
  • 4 PL kokosový olej
  • 5 vajec
  • 150 g opražené posekané lieskovce
  • erytritol alebo agáve sirup
  • bio prášok do pečiva
  1. Banán, jablká, vločky, sladidlo a prášok do pečiva treba rozmixovať v mixéri.
  2. Jednu čokoládu treba rozpustiť na kokosovom oleji a nechať vychladiť.
  3. Potom ju stačí primiešať do cesta aj s posekanými lieskovcami a druhou čokoládou.
  4. Zmes treba vyliať do formy vytretej kokosovým olejom a piecť v rúre na 180°C cca 30 min.

Plnka

  • 200 g kokos
  • 400 ml kokosové mlieko
  • 5 PL kokosový olej
  • 1/2 kokosové maslo (prípadne iné orechové maslo)
  1. Všetky ingrediencie sa rozmixujú do hladkého krému a natrú na vychladený korpus.
  2. Dať zachladiť.

Poleva

  • 3 PL bio nutella
  • 1 PL kokosový olej
  • erytritol alebo agáve sirup
  1. Nutellu treba rozpustiť na kokosovom oleji, prípadne dosladiť.
  2. Rozpustenú nutellovo-kokosovú zmes potom už stačí len natrieť na vrch stuhnutej plnky.

Dobrú chuť!