Čokoládovo-kokosová fit torta
Torty sa dajú pripraviť v oveľa zdravšej verzii, ako ich poznáme napríklad od našich babičiek alebo z cukrárne. Príkladom je táto torta, na ktorej si pochutná každý.
Pri plnke a poleve si možno poradiť aj bez mlieka a smotany, tie sú nahradené najrôznejšími kokosovými produktmi od kokosového oleja cez kokosové mlieko, maslo až po samotnú strúhanú kokosovú dužinu, alebo vyskúšať tento recept na vegánsku čokoládovú tortu.
Suroviny
Cesto
- 2 ks banány
- 2 ks jablká
- 1 hrnček quinoa vločky
- 2 ks bio čokoláda (horká)
- 4 PL kokosový olej
- 5 vajec
- 150 g opražené posekané lieskovce
- erytritol alebo agáve sirup
- bio prášok do pečiva
- Banán, jablká, vločky, sladidlo a prášok do pečiva treba rozmixovať v mixéri.
- Jednu čokoládu treba rozpustiť na kokosovom oleji a nechať vychladiť.
- Potom ju stačí primiešať do cesta aj s posekanými lieskovcami a druhou čokoládou.
- Zmes treba vyliať do formy vytretej kokosovým olejom a piecť v rúre na 180°C cca 30 min.
Plnka
- 200 g kokos
- 400 ml kokosové mlieko
- 5 PL kokosový olej
- 1/2 kokosové maslo (prípadne iné orechové maslo)
- Všetky ingrediencie sa rozmixujú do hladkého krému a natrú na vychladený korpus.
- Dať zachladiť.
Poleva
- 3 PL bio nutella
- 1 PL kokosový olej
- erytritol alebo agáve sirup
- Nutellu treba rozpustiť na kokosovom oleji, prípadne dosladiť.
- Rozpustenú nutellovo-kokosovú zmes potom už stačí len natrieť na vrch stuhnutej plnky.
Dobrú chuť!