Pudingová čoko-kokos fit torta
Do Štedrého dňa ostáva presne týždeň, takže pokiaľ stále nie je rozhodnuté, čo sa napečie na vianočný stôl, je tu ďalšia inšpirácia.
Torta je opäť bezlepková a trochu laktózy je len v horkej čokoláde. Všetky suroviny sú bez zbytočných farbív a sladidiel a dochutená je len prírodným erytritolom alebo agáve sirupom. Dobrú kokosovo-kakaovú chuť!
Ingrediencie:
Korpus
- 200 g kokosu
- 5 vajec
- 4 PL kokosový olej
- 4 PL kokosová múka
- Štipka sódy bikarbóny
- Erytritol alebo agáve sirup
- 2 ks banán
- 2 PL kakao raw
Plnka
- 1 ks biovegan čokoládový puding
- 100 g horká čokoláda
- 200 ml kokosového mlieka
- 200 ml kokosová smotana
- 4 PL strúhaného kokosu
- Erytritol alebo agáve sirup
- 150 ml agaru
Postup:
Pri korpuse sa všetky ingrediencie vymiešajú do hladkého krému a pečie sa vo vyhriatej rúre na 180 °C približne 30 minút.
Čo sa týka plnky, tak sa najprv v horúcom kúpeli rozpustí čokoláda. Z kokosového mlieka a čokoládového pudingu sa uvarí hustejší puding. Do pudingu sa pridá rozpustená čokoláda, sladidlo, kokos, smotana a 150 ml vlažného agaru. Zmes sa vymieša ponorným mixérom do hladkého krému. Ten sa následne naleje na vychladený korpus, posype strúhaným kokosom a dá zachladiť na par hodín do chladničky. Dobrú chuť!
Tip: Vyskúšať sa oplatí tiež túto lahodnú mrkvovú tortu s kokosovým cukrom.