Hráškovo-tuniakové anellini
Anellini sú malé talianske cestoviny v tvare prstenca, ktoré pochádzajú z oblasti Kampánie v južnom Taliansku. Okrem rôznych nákypov sa môžu použiť napríklad v polievkach alebo ako súčasť šalátov.
Rýchly, zdravý a chutný obed, hotový behom pár minút. To je hráškovo-tuniakové anellini.
Ingrediencie:
- 1 balík cestovín anellini
- tuniak (120 g)
- hrášok
- jarná cibuľka
- 1 väčšia paradajka
- soľ
- čili korenie
- olej
- syr podľa chuti
Postup:
Na panvici s olejom sa opraží jarná cibuľka, pridá sa k nej hrášok a na drobno nakrájaná paradajka. Zelenina sa následne osolí a okorení podľa chuti a pridá sa tuniak. Vytvorená tuniakovo-zeleninková zmes sa poriadne premieša.
Medzitým sa pripraví podľa návodu bezlepkové anellini. Uvarené anellini sa primiešajú k tuniakovej zmesi na panvicu a všetko sa ešte raz poriadne premieša. Podávať sa môže s obľúbeným syrom. Dobrú chuť!