Pizza dvakrát inak
Pre mnohých je pizza jedlom, ktoré si objednajú vonku s kamarátmi alebo ktoré si zájdu kúpiť cestou domov z práce, keď sa im nechce variť. Ale čo tak vyskúšať si upiecť pizzu doma?
V tomto článku sa nachádza recept na vegetariánsku pizzu a prosciutto pizzu, ktoré sa dajú pripraviť z bezlepkovej zmesi na pizzu od značky Schär. Ak si chce niekto rovno s pizzou upiecť aj sladkú pochúťku, mal by skúsiť tento recept na jablkový koláč s makom a škoricou.
Budeme potrebovať:
Vegetariánska pizza
- pizza korpus značky Schär
- domáci paradajkový pretlak
- šampióny
- čerstvé paradajky
- špenát
- feta syr
- soľ
- čierne korenie
- bazalku
Prosciutto pizza
- pizza korpus značky Schär
- domáci paradajkový pretlak
- prosciutto podľa chuti
- čerstvý špenát
- mozzarella syr
- soľ
- čierne korenie
- jemné chilli
Postup:
Na cesto si pridáme domáci paradajkový pretlak a všetky suroviny. Množstvo samozrejme pridávame podľa chuti. Pečieme 15 minút na 180 °C.
Dobrú chuť!